Skjermbilde av forsiden av nytt nettsted fra mobil

Oslo kommune har i helgen lagt om til et nytt og brukervennlig nettsted som skal bidra til at flere innbyggere finner det de leter etter og får løst sine oppgaver på nett.

Flere tusen innbyggere har deltatt i utviklingen av sidene. De har fortalt oss hvilket innhold som er viktig for dem og de har gitt oss tilbakemelding på om de finner frem til innholdet, og om teksten er lett å forstå.

Sidene er nå tilgjengelig på mobil og nettbrett. For at de skal være best mulig for flest mulig, og ikke ekskludere grupper fra bruk er de universelt utformet. Dette betyr at de er tilgjengelige for alle innbyggere uavhengig av funksjonsevne.

Veien videre

Mange innbyggere starter på Google og vi bruker også Google som søk på de nye nettsidene. Google blir nå kjent med nettstedet og med hvordan innbyggerne søker og bruker sidene. Vi følger godt med og justerer og tilpasser søket der vi kan.

Nettstedet inviterer brukerne til å gi tilbakemelding på om de finner det de leter etter. Sammen med andre brukertester i tiden fremover vil vi få et godt grunnlag for hvordan vi skal forbedre sidene.

Mye arbeid gjenstår og det vil ta tid. Målet er at 85% får løst sine oppgaver på nett.

Del av digital satsing

Nye nettsider er en del av den digitale satsingen til Oslo kommune. Likevel løses ikke dagens “skjemavelde”. Vi har fortsatt mange skjemaer som behandles manuelt. Nettstedet svarer heller ikke på viktige oppgaver som for eksempel ”Hva er status på barnehagesøknaden min”? Her er det et pågående arbeid med å forbedre kommunens fagsystemer.

Gi oss din tilbakemelding

På alle sider er det en funksjon der vi spør «Fant du det du lette etter?». Her ønsker vi at besøkende skal gi oss sin tilbakemelding, slik at vi kan sikre at flere brukere får løst sine oppgaver på nett. Vi følger tilbakemeldingene tett!

Hva mener om de nye sidene? Vi hører gjerne fra deg her på #Oslobeta!

Kategori:
Lansering, Nytt nettsted

Bli med på praten! 3 kommentarer

 1. Hei!

  Gratulerer med omlegningen 🙂 Jeg lurer på hva som har skjedd med nyheter/aktuelt. Tidligere publiserte mange enheter egne nyheter – både etater, byrådsavdelinger, bydeler … Nå finner jeg ingenting «nytt» – hverken for kommunen som helhet eller enhetene lokalt. De tidligere RSS-feedene er dermed også borte, ethvert nettsted – særlig et offentlig – bør kunne tilby strukturerte rådata.

  En del enheter har egne Facebook-sider, andre ikke. Hvilken status har disse – da med hensyn til aktualitetsformidling?

  mvh — Tom (som driver http://www.mylder.no på tiende året)

  Liker

  Svar
 2. […] år etter oppstart av prosjektet ble nytt nettsted lansert 16. februar. Flere hundre ansatte i Oslo kommune har vært involvert, men enda viktigere; det har også […]

  Liker

  Svar
 3. […] vellykket. Nettstedet er på ingen måte perfekt, men vi er der vi forventet å være og vi har en ny grunnmur å bygge videre på. De nye nettsidene får gode tilbakemeldinger både internt og […]

  Liker

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

helsenorgebeta.net

Oslo kommunes utviklingsblogg

Government Digital Service

Oslo kommunes utviklingsblogg

iAllenkelhet

Oslo kommunes utviklingsblogg

NRKbeta

NRKs sandkasse for teknologi og nye medier

BetaTrondheim

Oslo kommunes utviklingsblogg

%d bloggere like this: