Fra bloggserien fra Webdagene

Kan du latin, vil du være uenig i dette. Atomos betyr udelelig, den minste enheten i en organisme. Men når Brad Frost forteller oss at atomisk design betyr delbart design, da tenker vi at latin jo egentlig ikke er så viktig lenger.

It’s in the nature of all things: atomer er byggesteinene i den verden vi lever i. Atomene finner sammen for å skape molekyler, som i ulike kombinasjoner utgjør komplekse organismer med uante muligheter. Tenk naturen! Tenk Lego ™!

Atomic design slik Brad Frost presenterer det, setter en systemorientert webarbeider i ren og skjær ekstase. Atomisk webdesign handler om å skape grensesnittet på nettsiden fra enkeltelementer – atomer og molekyler som til sammen utgjør en organisme. Organismene utgjør komponenter som vi kan bygge maler (templates) av – og endelig: sider. Når fokuset flyttes fra nettsiden som en enkeltforekomst til en organisme, oppstår robuste designsystemer som er skalérbare, systematiske og universelt tilgjengelige. What’s not to like?!
Her kan du lese mer om Atomic Design på Brad Frosts eget nettsted

Even Westvang utdyper bildet ytterligere gjennom å fokusere på det siste: tilgjengelighet og delekultur. Systematiske data i atom- og molekylformat er som skapt for deling, og skaper nye muligheter for fargerike organismer på tvers av virksomheter, fagmiljøer, systemer og andre «siloer» vi er bundet av. Brad og Even er enige: åpen som standard. Even har vært på safari i de dype offentlige urskoger, og er mildt sagt lite imponert over de bleke organismene som lever der …
Even finner du hos Bengler

Kategori:
Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

helsenorgebeta.net

Oslo kommunes utviklingsblogg

Government Digital Service

Oslo kommunes utviklingsblogg

iAllenkelhet

Oslo kommunes utviklingsblogg

NRKbeta

NRKs sandkasse for teknologi og nye medier

BetaTrondheim

Oslo kommunes utviklingsblogg

%d bloggere like this: