Skjermdump av nettstedet snl.no

Fra bloggserien fra Webdagene

I store webprosjekter stopper man noen ganger opp og spør seg selv: Hvordan skal vi få til dette? Er vi på rett kurs? Har vi tatt oss vann over hodet? Da er det godt å vite at andre har vært der før oss.

Ida Jackson og Ida Aalen holdt et lærerikt og morsomt innlegg under Webdagene, om deres arbeid med å legge Store norske leksikon (snl.no) ut på nettet. Usjenerte fortalte Ida & Ida om motgang, skam og grineselfier fra et dødsdømt prosjekt som endte med statsstøtte. De satte ord på at det å lage gode nettsider er hardt arbeid, og innebærer mer enn et nytt flott design, eller «å sminke grisen» som Jackson uttrykte det.
På kort tid skulle de bevise at nettleksikonet hadde livets rett, gjennom å få:

  • flere lesere
  • flere bidragsytere
  • bedre omdømme

Dette førte til en lansering uten blant annet innlogging, kommentarfelt eller mulighet for å foreslå endringer i teksten. Men fordi de visste hva som var viktigst å prioritere, visste de også hva som kunne velges bort. Ved å ta tak i leksikonets kjerne, artikkelen, og å forbedre internsøket ble leksikonet vekket til live igjen. Hardt arbeid førte ikke bare til at leksikonarven ble digital, snl.no har blitt en nyttig side og et stødig oppslagsverk.

Nå gjenstår det viktigste arbeidet med å koordinere over 400 bidragsytere, samt passe på at innholdet er godt og oppdatert. Kontinuerlig forbedring og analyse er nøkkelen til at vi lesere har de artiklene vi trenger, at vi finner artikkelen vi er ute etter og at artiklene er lette å forstå.

Vi i Oslobeta tar med oss deres råd og uredde holdning inn i videre arbeid. Ved å prøve og feile kommer også vi i mål.

Se foredraget til Ida Aalen og Ida Jackson her

Kategori:
Nytt nettsted

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

helsenorgebeta.net

Oslo kommunes utviklingsblogg

Government Digital Service

Oslo kommunes utviklingsblogg

iAllenkelhet

Oslo kommunes utviklingsblogg

NRKbeta

NRKs sandkasse for teknologi og nye medier

BetaTrondheim

Oslo kommunes utviklingsblogg

%d bloggere like this: