August betyr nye blyanter og nye muligheter. Denne uka har tusenvis av unge og håpefulle møtt opp til sin første dag på ny skole. Jeg håper ingen var i tvil om hvor og når de skulle møte.

I prosjektlokalene våre på Helsfyr er også troppene samlet til det som tegner til å bli en særs aktiv og spennende høst. Tempoet er allerede høyt og alles øyne rettet mot målet. I arbeidsgruppa som jobber med skole har vi startet med å ta et håndfast grep om det aller viktigste området hva gjelder skolehverdagen til Osloungene. Nemlig når de ikke skal være på skolen. Alle byens ambisiøse pedagoger river seg nok i håret, og brenner etter å fortelle om læringsmål og skole-hjem samarbeidets gleder.

Men tallenes tale er klare. Etter «Ledige stillinger» er dagens oversikt over skolenes ferie- og fridager den mest besøkte siden på kommunens nettside. Det er viktig å vite når første skoledag etter en uendelig lang sommer er, eller når skiene bør sjekkes i forkant av påske.

Den enkleste måten å løse denne oppgaven på ville selvsagt vært å bare legge ut «skoleruta» og å si seg fornøyd med det. Men vi har høyere ambisjoner enn som så. Mye som skjer i kommunen skjer på et bestemt tidspunkt. Derfor jobber vi med å utvikle en kalenderfunksjon som skal kunne inneholde langt mer enn enkelte merkedager og ferier. På sikt ønsker vi at kalenderen skal kunne inneholde både planleggingsdager, aktivitetsdager og eksamensdatoer, og at du skal kunne laste den ned til din egen elektroniske kalender. Når funksjonaliteten er utviklet vil den kunne gjenbrukes en rekke andre steder på nettsidene: f.eks av eldresentrene, politisk virksomhet og fritidsklubbene.

Vårt håp er at du som bruker aldri skal gå glipp av en finansdebatt eller nissefest igjen.

Kategori:
Uncategorized

Bli med på praten! 3 kommentarer

 1. I all beskjedenhet vil jeg gjerne nevne at Sem & Stenersen Prokom as allerede har utviklet en portaluavhengig skolerute som tilfredsstiller de fleste av kravene dere nevner over :).

  Vi er helt enig med dere. Vi har også sett at » Etter «Ledige stillinger» er dagens oversikt over skolenes ferie- og fridager den mest besøkte siden på kommunens nettside.»

  Vi har i et par år hatt en løsning for dette, og ferdigstiller i disse dager en ny verjson som vi gjerne presenterer for Oslo kommune eller andre kommuner.

  Løsningen kan sikkert forbedres ytterligere, og vi er lydhøre for ytterligere forbedringer.

  Liker

  Svar
 2. […] etter å fortelle om læringsmål og skole-hjem samarbeidets gleder.» fra blogginnlegget Blanke ark og fargestifter til, […]

  Liker

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

helsenorgebeta.net

Oslo kommunes utviklingsblogg

Government Digital Service

Oslo kommunes utviklingsblogg

iAllenkelhet

Oslo kommunes utviklingsblogg

NRKbeta

NRKs sandkasse for teknologi og nye medier

BetaTrondheim

Oslo kommunes utviklingsblogg

%d bloggere like this: