To glad og badeklare barn med gule dykkermasker.

Ingen trenger å komme til en stengt dør i Oslo kommune, i alle fall ikke hvis de bruker våre nye nettsider. 

Oslo er en åpen by! Åpen mot fjorden, åpen mot marka, åpen mot mennesker fra alle verdenshjørner, og åpen for deg som vil bruke de tjenester Oslo har å by på. Men når er Oslo åpent?

Selv om skogen, marka, fjorden og Oslo kommunes nettsider er døgnåpne, har kommunens tjenester som krever bemanning, badevakter, saksbehandlere, museumsvakter, rådgivning, resepsjonister, bibliotekarer eller fritidsledere en felles forutsetning: en dør. Tjenesten eksisterer for deg når døren er åpen. Så da er det jo bare å fortelle alle når dørene er åpne, da?

Eksempel Tøyenbadet

Brukerundersøkelser viser at åpningstidene for Tøyenbadet er én av de aller viktigste grunnene til at Oslos befolkning besøker våre nettsider. I tillegg trenger flere tusen andre bad, helsestasjoner, barnehager, markastuer og andre tjenester i Oslo kommune å fortelle når deres dører åpner og lukker. Derfor sitter et eget team av fem fagpersoner med solid erfaring fra informasjonsforvaltning, kommunikasjon, interaksjonsdesign, grafisk design og webutvikling og arbeider med åpningstider. Alle med ett mål: å enkelt vise deg når dørene er åpne.

Det var ikke enkelt. Det er så mange dører i Oslo kommune, og de er ikke seriekoblet. Innenfor disse dørene finnes nye dører – til en café, et stupetårn, en billettluke – som stenger litt tidligere eller litt senere enn de ytterste. Årstidene endrer åpningstidene og arbeidsmønsteret for de som åpner dørene. Det er helligdager, dager før helligdager, inneklemte dager og mandagsstengt. Lunsj, kveldsåpent, sesongåpent og skoleferietilbud.

For oss har den største utfordringen vært å vise dette enkelt utad. Vi vil at du som bruker badet og biblioteket ikke skal møte en lukket dør, og at våre publisister enkelt kan sette inn nye eller endrede tider. Åpningstidene skal være søkemotoroptimalisert og gode å bruke på mobil. Og det beste hadde kanskje vært om du fikk presentert riktig tid allerede i Google, uten å måtte besøke sidene våre?

Tid for test

Hvor mange web-profesjonelle trengs det for å åpne en dør? Vi er ikke helt sikre enda. Vi har slitt ut en grafisk designer, frustrert en interaksjonsdesigner, gjort en prosjektleder utålmodig og en systemeier storøyd, skremt en utvikler og holdt to innholdsarbeidere søvnløse. Arbeidsprosessen er en svingdør: vi diskuterer, skisser, prøver ut, diskuterer igjen, skisser på nytt og prøver ut igjen.

Vi tror at vi nesten er i mål. Vi vet først at vi har lykkes når svømmehallen du vil besøke viser åpningstidene som gjelder for deg, og når du har fortalt oss at det er lett å finne dem.

Så skulle du treffe et par webfolk utenfor Tøyenbadet i nær framtid som spør deg om nettopp dette, håper vi du vil gi oss 5 minutter av din tid til å vise oss om målet er nådd.

Kategori:
Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

helsenorgebeta.net

Oslo kommunes utviklingsblogg

Government Digital Service

Oslo kommunes utviklingsblogg

iAllenkelhet

Oslo kommunes utviklingsblogg

NRKbeta

NRKs sandkasse for teknologi og nye medier

BetaTrondheim

Oslo kommunes utviklingsblogg

%d bloggere like this: