Knapp for å gi tilbakemelding på vår testversjon.

Vi ber om ris og ros om hva folk syns om Oslo kommunes nye nettsider, som nå er i en testfase – og vi får det! Vi begynner med litt ris:

«Dette var ekstremt tamme saker.»
«Hvis dere skal kopiere GOV.UK burde dere klare å kopiere det skikkelig.” var en klar beskjed til oss etter et besøk på våre testsider alfa.oslo.kommune.no. Besøkende kan enkelt formidle sine synspunkter på testsidene i et tilbakemeldingsskjema. De besøkende er engasjerte. Men de er langt fra enstemmige.

Det er spennende og lærerikt med konstruktive tilbakemeldinger på det man lager. Og selv om tilbakemeldingen over var av det litt mindre konstruktive slaget, så sier det også en del. Folk engasjerer seg i sidene til Oslo kommune, og vedkommende her har tydeligvis fulgt med på planene våre. Utrolig bra! Ja, GOV.UK er en viktig inspirasjonskilde, og vi ser opp til mange av deres løsninger, også presentasjonsmessig. Men vi skal ikke blindt kopierer noen, vi vil ta med oss det beste fra ulike nettsteder. Så bare vent!

«Gi det litt farge, nå var det veldig kommunegrått!»
Nettopp, Oslo kommune er kommune, eller? Ja, vi vet. Husk, dette er jo testsider og vi er i en tidlig fase. Design kommer gjerne ikke først, ikke sant!? Men bra med kommentar, så vet vi at de som skal bruke nettsidene til kommunen ikke bare er opptatt av tjenester og tilbud men også form. Det er vi også, og vi er også brukere av sidene!

«Det var uryddig og lite oversiktlig – ingen tekst som sikrer at den som gjør oppslag på internett har kommet til den tjenesten de faktisk ønsker.»
Men huff da, ideene våre med det nye nettstedet er at det skal være ryddig og oversiktlig, så det er synd det allerede nå framstår som rotete og kaotisk, med tanke på hvor lite innhold det har hittil. Kjenner du til dagens nettsider kanskje? Vi har omlag 50 000 sider, og skal redusere det til en tiendel, minst. Vi har tjenester som er fordelt på bydelene, samme tjeneste presenteres altså femten ganger på nettsidene. På femten forskjellige måter, til og med benevnelsene kan være forskjellige. Dét kaller vi rot og kaos! Det vi gjør nå er å lage én side for hver tjeneste i ny løsning. Rydder i rotet og forenkler presentasjonen. Lover! 🙂

Hva var bra?, spør vi i tilbakemeldingsskjemaet: «Knapt noe», er svaret.
Det var da veldig så negativt da?! Noe er faktisk bra syns vi, og det syns også andre brukere. Heldigvis, puh!

«Enkelt å finne frem. Nyttig informasjon. Enkelt språk. Lett å lese på mobil.»
Se det ja! Vi vet jo at vi er på riktig spor, så det er fint å høre det. Også at: «Ryddig og oversiktlig. Både oppsettet og utseende.»
De fleste tilbakemeldingene er faktisk positive og gir mye ros for arbeidet vi gjør med de nye nettsidene til Oslo kommune. Vi har kanskje ikke vist mye på nettsidene, men et byggverk reiser seg heller ikke før grunnmuren er satt, eller før verktøyene og arbeiderne er på plass. Så det er dette vi har brukt en del tid på. Når grunnmuren og resten av rammeverket er på plass så vil nettsidene raskt fylles med relevant innhold.

«Dere er flinke!»
Takk, vi trenger å høre det også. Den største utfordringen med å lage nye nettsider for Oslos innbyggere er at å lage sider som skal fungere og være tiltalende for en svært uensartet gruppe og som bruker sidene våre utfra helt forskjellige behov. Men vi skal klare så langt det er mulig å gjøre alle til lags, med god hjelp fra brukerne: brukertester, undersøkelser og tilbakemeldinger. Vi starter med de viktigste oppgavene. Så gi oss tilbakemelding på hva du syns er bra og hva som ikke er så bra, og kom gjerne med tips om hva vi burde gjøre annerledes. Bruk tilbakemeldingsskjemaet på testsidene alfa.oslo.kommune.no, kommentér her på bloggen, eller send oss innspill på epost: web@uke.oslo.kommune.no.

Torolf Stålvik, webrådgiver Oslo kommune

Kategori:
Alfa, Nytt nettsted

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

helsenorgebeta.net

Oslo kommunes utviklingsblogg

Government Digital Service

Oslo kommunes utviklingsblogg

iAllenkelhet

Oslo kommunes utviklingsblogg

NRKbeta

NRKs sandkasse for teknologi og nye medier

BetaTrondheim

Oslo kommunes utviklingsblogg

%d bloggere like this: