Noe av det mest givende med å jobbe med nytt nettsted er muligheten til å samarbeide tett med personer med noenlunde samme bakgrunn som deg selv. Mens jeg ofte hos Utdanningsetaten sitter med lærerutdannede spesialpedagoger, tidligere rektorer, skolebyggingeniører og lærlingeksperter, sitter jeg nå sammen med personer med kommunikasjonsbakgrunn og med minst like god kunnskap om nettpublisering som meg selv.

I alt er vi 15 personer hentet inn fra kommunikasjonsavdelingene hos ulike etater, bydeler og kommunale foretak som har oppgaven med å strukturere og utarbeide innholdet til Oslo kommunes nettsted.

Samarbeid i webredaksjonen

Jeg skal absolutt ikke klage over mine “vanlige” kolleger, jeg lærer ekstremt mye av dem, men det er unektelig forfriskende å bryne seg på personer med noenlunde samme fagfelt som deg selv. Det er slik som gjør en bedre i jobben.

Men noe av det morsomste er å bli kjent med disse menneskene. Vi har jo møtt hverandre før, men en blir utvilsomt litt bedre kjent av å tilbringe dagen rundt samme bord. Og jeg har oppdaget noe interessant. Vi er alle litt nerder, vi jobber tross alt med nettkommunikasjon, men det viser seg også at mine nye kolleger er ekstremt nerdete når det kommer til sine egne fagområder, ofte over grensen til det komiske.

Det har for eksempel vist seg at Torill, som er utlånt fra Vann- og avløpsetaten har en sterk bilinteresse. Og ikke for hvilke som helst biler. Nei, hun får vann i munnen og tårer i øynene når hun ser maskiner som dette trille forbi:

Bil fra vann og avløpsetaten

Hun har også en stor interesse for kumlokk og jeg tviler ikke på at hun kan utenatt både dimensjoner, vekt og design på de vi har her i byen.

Og Wenche fra Renovasjonsetaten har dette feriebildet liggende inne på sin Facebook-profil:

bilde av utenlandsk søppelbil

Jeg tuller ikke, vi snakker om en dame som er såpass engasjert i kompost at hun tar bilde av utenlandske søppelbiler når hun er på tur. Da snakker vi om en person som brenner for jobben.

Og når vi snakker om å brenne for jobben. Geir fra Brann- og redningsetaten reagerer som dette hver gang en sirene høres utenfor:

Geir ser ut av vindu

Og hvem av oss er den beste til å gå på line? Jakob fra Bymiljøetaten selvfølgelig. Vi snakker tross alt om mannen som har ansvaret for at byens parktilbud kommer ut til folket.

jakob på line

Så hva med meg selv? Utdanningsetatens utskremte? Kan jeg skryte av å være like glødende engasjert for mitt fagfelt? Jeg skal innrømme at jeg gleder meg over god undervisning, men jeg må nok også innrømme at jeg kommer til kort sammenlignet med kollegaene mine nevnt over. Men en skal vel kanskje være glad til for det. Om jeg hadde vist like stor interesse for skoleelever som det mine nye kolleger har for sine fagområderhadde jeg vel neppe hatt noen jobb i det hele tatt.

God påske!

Ole M. Knudsen jobber som webredaktør hos Utdanningsetaten.

Kategori:
Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

helsenorgebeta.net

Oslo kommunes utviklingsblogg

Government Digital Service

Oslo kommunes utviklingsblogg

iAllenkelhet

Oslo kommunes utviklingsblogg

NRKbeta

NRKs sandkasse for teknologi og nye medier

BetaTrondheim

Oslo kommunes utviklingsblogg

%d bloggere like this: